Over ons

Ecofide is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van waterkwaliteit en ecologie. Ecofide is in 2008 opgericht door Jaap Postma en Rineke Keijzers. Dr. Jaap Postma is in 1991 afgestudeerd als bioloog aan de Vrije Universiteit. In 1995 rondde hij zijn promotieonderzoek naar de dansmug Chironomus riparius af bij de afdeling aquatische ecologie en ecotoxicologie van de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens is hij jarenlang werkzaam geweest bij AquaSense; eerst als projectleider en groepshoofd en later als teamleider van geheel AquaSense. Hier hebben de wegen van Jaap en Rineke zich gekruist. Rineke heeft in 1998 haar Hogere Laboratorium Opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond met als specialisme milieubiologie. Ook zij heeft hierna jarenlang en met veel plezier bij AquaSense gewerkt, uiteindelijk als hoofd van het ecotoxicologisch laboratorium.

Rineke en Jaap hebben zich ontwikkeld tot een sterk op elkaar ingespeeld team met veel ervaring in talrijke nationale en internationale projecten in het terrestrische en het zoete, estuariene en mariene aquatische milieu. Slagvaardig, met oog voor detail, maar vooral ook met een sociaal gezicht naar collega's en opdrachtgevers.

Inmiddels is Ecofide een bloeiend bedrijf waar met name projecten op het grensgebied van praktijk, onderzoek en beleidsontwikkeling met veel plezier worden uitgevoerd. Waterschappen, provincies, gemeentes en bedrijven weten ons te vinden voor tal van vragen en projecten. Ook worden wij regelmatig ingehuurd door collega adviesbureaus om mee te denken bij complexe vraagstukken op ons vakgebied.

Jaap&Rineke

Jaap Postma & Rineke Keijzers

  

 

 

  

 

 

 

Onze werkwijze

Een oplossingsgerichte en praktische aanpak kenmerkt Ecofide. Wij houden van duidelijkheid. We hebben gevoel voor het getal en leveren maatwerk en kwaliteit. Alles in nauwe samenspraak met de opdrachtgever en binnen de afgesproken termijn. Met als doel het creëren van werkbare adviezen die er toe doen en waar opdrachtgevers mee verder kunnen. Kennis en kwaliteit is natuurlijk een belangrijke pijler voor ons bureau, maar een goede relatie met onze collega's en opdrachtgevers is wat ons drijft. "Natuurlijk vertrouwen" (Fide is Latijn voor vertrouwen) is daarmee het motto, dat Ecofide wenst waar te maken in haar projecten.

In sommige projecten werken wij met een team van externe specialisten. Zo bundelen we kennis en blijft de coördinatie in één hand. Dat is efficiënt en wel zo prettig voor de opdrachtgever. U kunt bij ons terecht voor een korte eenmalige vraag, voor tijdelijke detacheringen of voor omvangrijke meerjarige onderzoeken. Wij zijn u graag van dienst!